Avlija

Naša riječ

Predivan restoran Avlija, otvoren u Sarajevu 1997. godine, nekada je bio prava avlija u porodičnoj kući Fikreta Karkina, vlasnika restorana.

Poznati bosanski arhitekta Amir Vuk Zec osmislio je projekt koji je vješto sačuvao autentičnu atmosferu, dajući prostoru novu funkciju i šarm.

Prilikom prve posjete, kada priđete plavim drvenim vratima s izrezanim crvenim srcem, bit ćete ugodno iznenađeni onim što vas čeka iza njih. To je udoban restoran u dvorištu s ostakljenim krovom, puno zelenila, rustikalnim elementima, fotografijama starog Sarajeva, kaldrmom, drvenim stolovima i klupama ukrašenim šarenim, tradicionalnim stolnjacima.

Jednostavno rečeno, ovo je prava bosanska avlija—skriveni kutak, kao stvoren za duge razgovore s prijateljima u toploj atmosferi uz izvrsnu hranu.

Na meniju su razne zakuske, paste, salate i mesna jela, ali Avlija je već dugo poznata po svojim pilećim krilcima, ćuftama i ukusnim palačinkama.

Kontakti i informacije​

© 2024 GrandeGuide.ba
Databeam d.o.o.