Restorani sa živom muzikom u Sarajevu
Izdvojili smo restorane u Sarajevu koji nude večeri sa živom muzikom — idealno za opušten izlazak, proslavu ili romantičnu večeru. Raspored večeri sa muzikom može varirati — preporučujemo da kontaktirate restoran za tačne termine.
Aquarius Vils

Aquarius Vils je jedinstveno mjesto koje spaja kafić, restoran i klub, smješteno među zelenilom Vilsonovog šetališta.
Uz laganu i nenametljivu muziku, odličnu hranu i kvalitetnu uslugu, Aquarius Vils je idealan za jutarnju kafu, doručak ili ručak tokom dana. Navečer se ovo mjesto pretvara u klub gdje gosti mogu uživati u nastupima vrhunskih DJ-eva i muzičkih grupa.
Od proljeća do jeseni Aquarius Vils nudi otvorenu terasu s barom i dječjom igralištem. Zimi, kada temperature padnu, gosti mogu uživati u toplom i ugodnom “zimskom vrtu”.
Mrkva

Tradicija duža od 50 godina govori o visokom kvalitetu Mrkva, koja je prvi put otvorena u Baščaršiji 1963. godine. Ćevapčići se ovdje i danas pripremaju po porodičnom receptu, uz širok izbor drugih ukusnih jela s roštilja.
Ako posjetite Sarajevo, obavezno svratite u ovaj restoran. Za ljubitelje mesnih delicija, Mrkva je bez sumnje jedan od najboljih izbora.
Željo

Željo je kultno mjesto u Sarajevu, poznato po svojim čuvenim sarajevskim ćevapima. Ova tradicionalna jela zauzimaju posebno mjesto u gastronomiji Bosne i Hercegovine. Ćevapi su male, sočne kobasice od mljevenog mesa, obično poslužene s lepinjom i kajmakom (tradicionalnim mliječnim namazom).
Restoran Željo nalazi se na adresi Kundurdžiluk 19 u Sarajevu i visoko je preporučen od strane publikacija poput National Geographic-a, kao i brojnih kulinarskih kritičara. Mnogi vjeruju da su ovdje najbolji ćevapi u gradu.
Ako ikada posjetite Sarajevo, obavezno svratite u Željo i uživajte u ovom ukusnom specijalitetu!
Fan Ferhatović

Ako tražite novi pristup brzoj hrani, Fan Ferhatović je savršen izbor. Salate, ukusni sendviči, jela s roštilja ili jedinstveni pileći ćevapčići — svaki izbor s menija donosi novo gastronomsko iskustvo.
Restoran Fan nastavlja porodičnu tradiciju započetu 1957. godine otvaranjem prve ćevabdžinice Petica. Ime Ferhatović postalo je sinonim za jedinstvenu atmosferu, vrhunski kvalitet i izuzetnu uslugu.
Ako ne možete lično posjetiti restoran, iskoristite pogodnu uslugu dostave. Ali, ako se nađete u prilici prošetati slikovitom Baščaršijom, obavezno svratite u Fan Ferhatović — očekuju vas nezaboravna kulinarska iskustva.
Hedona Wine Club

Restoran Hedona savršeno je mjesto za gurmane i ljubitelje vina. Osnovan od strane Armana u decembru 2011. godine, Hedona je postao mjesto gdje gosti mogu uživati u vrhunskim vinima iz regije bivše Jugoslavije, pažljivo uparenim s modernim interpretacijama klasičnih bosanskih jela.
Restoran nudi jedinstvenu priliku da posjetite vinograd Hedona, sa 3.500 vinovih loza, uglavnom sorti Chardonnay i Pinot Noir. Upravo od ovih sorti Arman proizvodi pjenušava vina koristeći tradicionalne metode. Ne propustite priliku da probate naše trendi vino — “narandžasti Chardonnay”.
U Hedoni, atmosfera je ključna: nježno osvjetljenje i moderan, ali ugodan interijer stvaraju idealne uvjete za uživanje u gastronomskom iskustvu.
Degustacija vina uvijek je odlična ideja. Gosti mogu probati 5 različitih vrsta vina uparenih s svježe pripremljenim zalogajima. Rezervacija je obavezna za minimalno 4 osobe.
Hedona nudi personalizirano vinsko i kulinarsko iskustvo, stoga vas molimo da unaprijed rezervirate termin putem e-pošte, SMS-a ili poziva kako bismo se mogli pripremiti za vaš nezaboravan posjet.
Meni sadrži 8 jela pripremljenih od sezonskih lokalnih proizvoda. Svako jelo dolazi s odgovarajućim vinom iz našeg vinograda.
Restoran se nalazi na prelijepim padinama izvan grada, u poznatom selu Poline, gdje možete uživati u zadivljujućim pogledima i mirnoj atmosferi.
Revolucija 1764

“Revolucija 1764” je restoran smješten u samom srcu Sarajeva, u ulici Ferhadija. Restoran nudi širok izbor slastica, deserata, sladoleda i glavnih jela, pripremljenih od strane iskusnog tima kuhara.
Restoran je u vlasništvu poznatog bosanskog nogometaša Miralema Pjanića, koji je, slijedeći primjer drugih uspješnih igrača poput Edina Džeke, Ervina Zukanovića i Elvira Bolića, odlučio investirati u ugostiteljsku industriju.
Ako se ikada nađete u Sarajevu, ovo mjesto vrijedi posjetiti!
Kolobara Han

Kolobara Han je bila prva gostionica u Sarajevu, izgrađena u drugoj polovini 15. vijeka od strane osnivača grada Isa-bega Ishakovića. Zajedno s Gazi Husrev-begom, bio je ključna figura u oblikovanju kulturno-historijskog centra Sarajeva.
Kolobara Han je služio kao karavan-saraj, pružajući smještaj putnicima, prostor za robu trgovaca i štale za njihove konje.
To je bila velika gostionica sa 40 soba, u kojoj je moglo prenoćiti do 400 ljudi i 35 konja. Godine 1935. Kolobara Han je srušen, a sačuvan je samo jedan dio originalnog zida.
Tokom 1950-ih, na prostoru dvorišta gostionice nalazilo se ljetno kino, a kasnije kafić s ljetnom baštom.
Danas se na ovom mjestu nalazi café-restoran s ljetnom baštom, gdje se služe bosanska kafa i tradicionalna jela. Sa strane se nalaze male prodavnice, koje su nekada bile dio vanjskih zidova hana.
Začin

Začin je internacionalni restoran gdje možete uživati u prijatnim trenucima s prijateljima, poslovnim partnerima ili najbližima, dok uživate u vrhunski pripremljenim jelima.
Meni nudi raznovrsne internacionalne specijalitete, obogaćene bogatim spojem aromatičnih začina i jedinstvenih okusa. Širok izbor jela savršeno se slaže s raznovrsnom vinskom kartom koja uključuje vrhunska vina domaćih i inostranih proizvođača. Iskusni šef kuhinje i pažljivo osoblje uvijek su na raspolaganju da preporuče i posluže idealna jela i pića.
Savremeni ambijent restorana naglašen je živim bojama, a svaki detalj pažljivo je odabran kako bi stvorio dojam da vrijeme ovdje staje. U dizajnu dominiraju drveni elementi, skladno kombinovani s policama ukrašenim bocama vina.
Brajlović

Smješten u mirnom naselju Ilidža, svega nekoliko kilometara od centra Sarajeva, restoran Brajlović je živi omaž porodičnoj tradiciji i gastronomskoj izvrsnosti. Izvorno osnovan kao mala mesnica 1945. godine od strane Hasiba Brajlovića, danas, pod vodstvom treće generacije, kombinuje tradicionalne metode izrade s modernim tehnikama kako bi ponudio mesne specijalitete vrhunske kvalitete.
Čim uđete, dočeka vas topla i ugodna atmosfera: vidljive drvene grede, rustikalni kameni zidovi i namještaj koji spaja eleganciju i udobnost. Tokom ljeta, prostrana terasa okružena zelenilom idealno je mjesto za uživanje u obroku na otvorenom, dok zimi kamin pruža dodatni osjećaj intime i topline u glavnoj sali.
Meni je pravi užitak za ljubitelje mesa: od suvomesnog (dry aged) goveda i sočnih ramsteakova, do klasičnih ćevapa i pljeskavica pripremljenih po domaćem receptu. Tu su i specijaliteti sa sača i lešo jela, u pratnji svježe pečenog tradicionalnog hljeba i umaka od lokalnih sastojaka. Za kraj ne propustite sezonske deserte, koji se savršeno slažu sa selekcijom bosanskih vina i craft piva.
Nello

Nello se specijalizuje za internacionalnu kuhinju, nudeći vrhunska jela poput bifteka, ribe i teletine, pripremljenih s posebnom pažnjom. Ovo mjesto je poznato po odličnom izboru vina, savršenih za upotpunjavanje obroka.
Posebnu čar restoranu daje prekrasan pogled, koji čini vaš boravak ovdje nezaboravnim.